Регион

Нов електромобил ще чисти градинки и площади в Минерални бани

17 общини, сред които и Минерални бани, са одобрени за закупуването на 23 електрически превозни средства от Управителния съвет на Националния доверителен екофонд.

Пилотната схема за насърчаване използването на електрически превозни средства, се финансира по Инвестиционната програма за климата. Общата стойност на предоставената подкрепа е в размер на 516 000 лв.

Целта е подобряване качествата на атмосферния въздух, намаляване на емисиите на парникови газове и нивата на шумовото замърсяване в населените места. Електромобилът ще бъде използван за сметосъбиране, почистване на зелени площи, поддръжка на площадите, пешеходните зони, паркингите.

Енергоспестяващото превозно средство е от категория L7e с надстройка – тип самосвал. Новият електромобил е екологичен, не използва конвенционално гориво и е единственият в България от този тип с новото поколение литиево-йонна батерия с номинална сила 13 kWh. Времето за нейното зареждане е от 6 до 8 часа, а пробегът, който осигурява, е до 120 километра. Превозното средство е оборудвано с камера за задно виждане, има и отопление на кабината, обясняват от НДЕФ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button