Регион

Протестно шествие срещу бежанския център в Харманли

Протестно шествие срещу бежанците организираха жители на Харманли в съботната вечер. Те тръгнаха от района на градската градина и стигнаха до Регистрационно – приемателния център.

Напрежението в града ескалира преди седмица, когато група бежанци се скараха и се стигна до изпочупени стъкла на фризьорски салон и автомобили в района на автогарата.

Протест ХарманлиВ центъра в момента са настанени около 1 200 предимно млади мъже, които се движат на групи из града и това притеснява местните, казаха организаторите на протеста. Това е друга култура, говорят на друг език и ние се притесняваме да не се стигне до други случки като тази от последната седмица, обясниха те.

Протестиращите настояват за строг вечерен час в бежанския център и през зимата обитателите му да нямат право да са навън след 17:30 часа, а през лятото – след 18:30 часа. Те искат и засилено присъствие на жандармерията в Харманли. Притесняват се и от това доколко строг е контролът от към противоепидемични мерки.

Протест Харманли
Протестиращите връчиха исканията на директора на РПЦ – Харманли Славчо Янев

Протестиращите връчиха исканията си на директора на РПЦ – Харманли Славчо Янев, който ги успокои, че няма компрометирани участъци на оградата на центъра, а тези, които пристигат директно от границата се поставят под карантина и всички се тестват. Той обаче обясни, че няма как да бъде ограничено движението им из града.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
30.10.2021 19:16 19:16

Предстои лагерът да бъде напълнен до 3 000.

Back to top button