Избори 2021

Мая Манолова: Нужни са бързи мерки за подпомагане на бизнеса и мораториум върху цените на тока

Съпредседателят на коалицията "Изправи се БГ! Ние идваме!" подкрепи кандидатите за депутати от Хасково

Мораториум върху цените на тока за бита и сериозни компенсации за бизнеса са необходими в навечерието на отоплителния сезон. Това обяви в Хасково съпредседателят на коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

Манолова е в региона, за да подкрепи кандидатите за народни представители от коалицията. Тя беше посрещната от водача в листата Николай Колев и част от останалите кандидати. Те призоваха служебното правителство за спешни действия.

Нужна е подкрепа на българските граждани и фирмите в условията на лавинообразно повишаване на цените на тока и от там на всички цени на стоки. Инфлацията гони двуцифрено число. Поскъпват природният газ, дървата, пелетите, припомни Манолова. Тя посочи, че без адекватни компенсация, каквито в момента липсват, животът на хората става наистина тежък.

Ние настояваме да бъде замразено повишаването на цената на тока и за малкия бизнес, и за детски градини, училища и болници, като държавата поеме увеличението над 120 лева чрез директно разплащане с доставчиците на електроенергия, а за битовите абонати да бъде наложено замразяване на сметките от 1 януари, категорична е Мая Манолова. Тя посочи, че малките фирми през ноември ще получат 3 пъти по-високи сметки. В дългосрочен план коалицията ще настоява за отмяна на данъците върху електрическата енергия и всички енергоносители.

Манолова припомни, че от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ са подали жалба срещу зелените сертификати. Тя настоява изискванията за тях да бъдат адекватни и да бъдат включени хората с антитела срещу Covid-19. Когато държавата въвежда задължения трябва да ги обезпечи финансово и ние напълно подкрепяме протестите на бизнеса, каза Манолова. Тя заяви, че е ваксинирана, но се обяви срещу налагането на това за всички. Директното копиране на мерки от други държави при нас не работи, хората нямат доверие на институциите и политиците, посочи тя.

Изправи се БГ! Ние идваме!Има 440 милиона лева за подкрепа на бизнеса, които не са стигнали до тях заради бавенето от страна на служебното правителство и неадекватните изисквания за получаване на подкрепа като например 30% спад на оборота. Трябва да се променят изискванията и по мярката „Запази ме“, защото там се изисква затворен бизнес, а сега такива няма, допълни Мая Манолова.

„Изправи се БГ! Ние идваме!“ внасят жалба и срещу решението на представителите на ГЕРБ, ДПС, БСП и ИТН в Централната избирателна комисия да се броят разписките от машинното гласуване. Това обезсмисля машинното гласуване и ще доведе до часове допълнителна работа в секционните комисии, а не на последно място отваря и врата за много злоупотреби, коментираха от коалицията. Според Манолова това решение показва и опасност ГЕРБ и ДПС да се върнат в управлението, което би било пагубно за България.

Изправи се БГ! Ние идваме!

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button