Хасково

Първи глоби при акция „Зима“ в Хасково, все още предупреждават за гумите

Първи глоби бяха наложени днес в Хасково в стартиралата акция „Зима“ на пътна полиция.

Както Haskovo.info писа, първият етап на акцията е от 1 до 10 ноември и основно е насочен към безопасността през зимата на коли, велосипеди и каруци. Един от екипите на КАТ извършваше проверки в следобедните часове в хасковския квартал „Хисаря“. 20 лв. глоба отнесе мъж заради липсата на светлоотразители на каруцата му.

Проверки

От 15 ноември до 1 март автомобилите трябва да бъдат оборудвани с гуми за шофиране при зимни условия или да бъдат с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 мм. Засега глоби не се налагат – полицаите само предупреждават шофьорите. По време на акция „Зима“ полицаите проверяват още светлините, чистачките, включително системата за измиване на прозорците.

Вторият етап на акцията – „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя“ е от 11 до 20 ноември и е насочена към пешеходците и поведението на водачите спрямо тях. Последният етап е под наслов „Безопасно шофиране през зимата“ и ще се проведе в периода 21 – 30 ноември. Проверките ще са насочен към шофьорите на коли, техническата изправност на автомобилите и поведението спрямо пешеходците.

Около 15 часа пък на булевард „България“ между общината и съда леко се удариха два леки автомобила. При произшествието няма пострадали.

Проверки

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button