Регион

„Галаксико“ с купа България за танцово шоу в Перник

Тихомир МитевС 10 златни медала се завърна димитровградският балет „Галаксико“ от Петия национален танцов турнир по танцово шоу, характерни танци и хип-хоп, провел се през почивните дни в Перник, похвали се хореографът Тихомир Митев

„Взехме най-голямото отличие, а участвахме само с 12 деца от общо 480 танцьори от 23 колектива от цяла България“, сподели Митев.

Димитровградският балет се е представил в категориите до 8-годишна възраст, 9-11 г., 12-15 г. и над 16 години.  При категория солови танци при жените всичките от първи пет места са за „Галаксико“

Със златни медали от турнира са Йоана Ангелова, която се състезава за първи път, Ивайло Сапунджиев, както и дуетното изпълнение „Ласкател“ на двамата малки танцьори до 8-годишна възраст. Със златни медали са още солото при 9-11 години на Анабела Крумова, Виктория Кьосева и Ивета Димова с „Аватар“, Ивелина Александрова при категория над 16 години и Ивайло Янев с „Принцът на Персия“ при 12-15 г. При изпълненията на групи с първи места са тази до 8 години и групата на танцьорите над 16 г.

Освен златните медали „Галаксико“ завоюва и 6 сребърни и два бронзови, уточни хореографът Тихомир Митев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button