Любопитно

С нов клуб в Хасково отбелязаха 100 г. от създаването на Български Младежки Червен кръст

Клуб на Български Младежки Червен кръст бе създаден в ПГДС „Цар Иван Асен II“ в Хасково.

Поводът бе 100 години от създаването на БМЧК. Доброволци да участват в благотворителни акции и да помагат в различни кампании са ученици от 8 до 11 клас. За клубен координатор бе избран 11-класникът Христо Михайлов.

БЧК

На всички доброволци от клуб БМЧК – ПГДС „Цар Иван Асен II“ желаем здраве, инициативност и добротворчество, казват от ръководството на гимназията и Областния съвет на БЧК. Ръст на броя на доброволците отчитат младежите в хасковската хуманитарна организация. Миналата година зад благородната кауза са застанали 135 ученици, сега те са 195. Най-многобройни са училищните клубове в ПМГ „Иван Вазов“ в Димитровград, Езиковата гимназия „Проф. Асен Златаров“ в Хасково.

БЧК

7 клуба на БМЧК в Хасковска област – 3 в Хасково и по един в Димитровград, Харманли, Свиленград и Ивайловград сега провеждат отчетно-изборните си събрания. Готвят са да отбележат и 8 ноември – Европейския ден на здравоословното хранене, който води началото си от 2007 г.

БЧК

Целта на тази инициатива е да бъдат информирани гражданите относно здравословното хранене и изграждане на здравословни хранителни навици от ранна детска възраст. Младите червенокръстци подготвят презентации, които акцентират върху факта, че навиците за здравословно хранене и физически упражнения са най-добрата инвестиция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button