Хасково

Сигнал за свлачище под улица „Панорама“ в Хасково

За свлачище под улица „Панорама“ в Хасково сигнализираха със снимки читатели на Haskovo.info.

Става въпрос за свличане на част от склона, който попада в обхвата на проекта за рехабилитация и реконструкция на подхода към монумента „Св. Богородица“. „Голяма част от земната маса на склона е отнета, явно за да се направи място за нова зона и съоръжения, които са част от проекта. Освен това, всички дървета на склона бяха отрязани. И резултатът е налице – свлачището е активно към момента и има шанс да нанесе щети в посока на улица „Родопи“, а и може да се отрази на стабилността на улица „Панорама“, се казва в сигнала, който е подаден и до общината, за да се предприемат нужните мерки за навременно укрепване на склона.

Свлачище

От общината съобщиха за Haskovo.info, че имат информация за проблема и от днес фирмата изпълнител на обекта работи по укрепването на участъка. Причина за свличането били дъждовете, като няма опасност за улица „Панорама“. По проект там са предвидени и бетонови подпорни стени, допълниха от кметството.

14 коментара

 1. На кой му дойде на ума за рехабилитация и реконструкция на подхода към монумента „Св. Богородица“….и то чак откъде…?!!

 2. Некадърниции !!! Цялата им работа е такава. Правят едно, развалят поне две или три. По-добре нищо не правете!
  Причината „били дъждовете“. Причината е изцяло във вас, другото е оправдания. Искате да кажете, че преди да се случи това не са валяли други дъждове и снегове, и то къде къде по-сериозни. Оправданията си ги запазете за вас. Не си мислете, че останалите граждани са толкова глупави като вас.

  1. По-бързо от очакваното се появиха резултатите.
   Асфалтираният тротоар се свлича за няколко месеца.
   Те сексът дърветата от стръмния склон.

 3. Къде отидоха хубавите здрави каменни плочи от пътеката и стълбите, в чий частен имот и защо ли изобщо се махнаха???

 4. Защо тази новина не е отразена и от другия хасковски сайт , а само тук някой пита ли се изобщо … Отговора е ясен и също в е ясно никой няма да си мръдне пръста и най лесно се крадат пари от обществените поръчки това го знаят дори и децата … Кмета нещо да е казал …

 5. Добре, че е публикуван този сигнал. Един ден като тръгне свлачището да има доказателство! Нека Общината се поучи от строителите, които са правили подпорните стени по „Кърджалийска“ . С години не са мръднали. Имаме един пазител на града – Богородица, и на него ще посегнат. Изсякоха дърветата на Ямача и това лято не можеше да се отиде там, камо ли да пречиства въздуха на града!

  1. Абе разбирачо ти имаш ли си понятие от геодезия защо не зададеш вапроса на проектанта защо обвиняваш строителите слаб проектант има свлачище да падне пътя ако ще

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button