Регион

Военните започнаха ремонта на оградата по границата, ще е готова до края на годината

Започна ремонтът на компрометираните участъци от оградата по българо-турската граница. Той се извършва от военнослужещи. Участъкът между свиленградските села Сладун и Маточина, който беше пропаднал в началото на годината заради обилни валежи, вече е почти готов.

На място днес пристигнаха вътрешният и военният министри Бойко Рашков и Георги Панайотов, които обявиха, че до края на годината трябва да бъде завършен ремонтът на всички компрометирани участъци по цялата дъжина на оградата на територията на областите Хасково, Ямбол и Бургас.

Ограда

Haskovo.info припомня, че стопаннисването на съоръжението беше прехвърлено от областните управители към МВР, което пък взе решение да възложи ремонтните дейности на МО.

Вече няколко дни 350 военнослужещи участват в охраната на българо-турската граница заедно с гранична полиция. „Поискахме тази помощ, тъй като жандармерията има отговорност по охраната на изборите“, обяви вътрешният министър Бойко Рашков.

Само за последното денонощие на границата са спрени 192 опитали да влязат от Турция в България, обясниха от Гранична полиция. Това е станало след координация с тристранния център на Капитан Андреево, чрез който са били уведомени турските власти, които са върнали обратно мигрантите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button