Избори 2021

Карадайъ: Ние ще бъдем генератори на национални обединяващи каузи и цели – ВИДЕО

Кандидатите за президент и вицепрезидент и народни представители на ДПС се срещнаха със симпатизанти в Хасковска област

Ние с г-жа Михайлова ще бъдем генератори на национални обединяващи каузи и цели. Но също така ще бъдем двигателя за изработване на национални стратегии. Това каза лидерът на ДПС и кандидат за президент Мустафа Карадайъ на предизборен митинг в хасковското село Стамболово. Заедно с кандидата за вицепрезидент Искра Михайлова и кандидатите за народни представители те се срещнаха в рамките на няколко дни с жители на Хасковска област.

ДПС

Европа вече има стратегия до 2050 година – Зеления пакт, а ние по нито един въпрос нямаме яснота за следващата година, посочи кандидат-президентът. И се ангажира да отвори политическия дебат за изработване на стратегии за енергетика, национална сигурност, отбрана, образование, здравеопазване, земеделие.

ДПС

Всички тези стратегии трябва да получат политическо съгласие, а именно президентската институция е мястото, където различните политически партии със своите различни ценности, цели и програми за постигнат съгласие за националните цели и приоритети, категоричен бе Мустафа Карадайъ.
Ние показваме правилния път на България още от 1989 г., каза още Мустафа Карадайъ. И заяви, че днес най-важно е да се възстановят държавността и демокрацията в България. Държавните органи и държавният апарат трябва да работят в услуга на гражданите, а не да се превръщат в бухалка срещу тях и бизнеса, категоричен бе Мустафа Карадайъ.

ДПС

Ние правим кампания, която е адресирана към цяла България. Със самочувствието на това, което прави ДПС, каза Искра Михайлова. България трябва да има президент обединител, не който прави барикади. Ние можем, да бъдем лице, глас, двигател за реализирането на обединяващи страната ни каузи, категорична бе тя.

Ние никога не сме се разделяли, никога не сме се противопоставяли, а сме живели в единство, заяви и лидерът на младежкото ДПС Сезгин Мехмед, водач на хасковската партийна листа за парламент.

Ние, младите хора, си мислехме, че мракобесният период от 1989 г. е отминал. Но явно днес все още продължават онези грозни действия в българското общество, за да задоволяват лични интереси, каза Мехмед.

ДПС

Ние показваме правилния път на България. Така правят лидерите. ДПС е лидерът в българската политика, каза през симпатизанти в Минерални бани Мустафа Карадайъ. Той обясни, че както преди 32 години ДПС зададе посоката на България – Европейския съюз, и пътя към него – членството в НАТО, така сега отново задава правилната посока на страната.

Ние носим отговорност да съхраним отвоюваната преди 32 години свобода, да защитим демокрацията, която докарахме в България, да защитим държавността, категоричен бе Мустафа Карадайъ.

„Днес, ако отчитаме, че има отстъпление от извоюваните свободи и от демокрацията, ако отчитаме, че има криза на държавността, то точно ние сме хората, които трябва да кажем, че на България й е необходим нов етап от развитието на демокрацията. Ние сме хората, които трябва да зададем посоката – към модерните демокрации. И ще го направим всички заедно. Няма да чакаме да се случи от самосебе си и няма да се оплакваме като другите. Другите казват Европа така ни нареди, в Брюксел са началниците. А нашите колеги от ДПС отговарят: На нас Европа нищо не ни нарежда, защото ние сме Европа, ние работим в Брюксел, ние създаваме правилата на целия ЕС. Това е ДПС“, подчерта още Карадайъ.

ДПС

Благодаря ви за доверието, благодаря ви, че повярвахте в нас. Но, най-вече благодаря от името на младежите, че ни предадохте онази емоция на Движението за права и свободи, онази подготвеност, онова сплотяване, които ни карат да се чувстваме спокойни, когато заставаме пред вас, каза водачът на листата на ДПС за Хасково Сезгин Мехмед.

Ден по-рано кандидатите за президент и вицепрезидент и за народни представители на ДПС се срещнаха и с кметове и симпатизанти в Хасково.

Ще защитим държавността. Ще защитим демокрацията. Това гарантира Мустафа Карадайъ. Бъдете активни, подавайте сигнали, призова той. И съобщи, че ръководството на ДПС вече информира Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) за случаите на репресии.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button