Регион

Пускат безплатни автобуси на Архангелова задушница в Димитровград и Любимец

Днес е Архангелова задушница – една от трите най-големи задушници през годината. Тя е в съботата преди Архангеловден – 8 ноември.

На този ден се отдава признателност и се почита паметта на българските военнослужещи, загинали във войните, в операции по поддържане на мира и при изпълнение на воинския дълг в мирно време. Във всеки православен храм се прави обща панихида за починалите, молим се за душата на мъртвите и палим свещ.

За улеснение на гражданите, които ще посетят своите починали близки на двата гробищни парка, община Димитровград отново ще пусне два допълнителни безплатни автобуса, съобщават от кметството. Те ще се движат по познатото разписание, а пътниците трябва да са с маски. Предвидена е траурна музика на двата гробищни парка. Автобус до гробищния парк и този път ще бъде осигурен в Любимец.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button