Любопитно

Мара Латева e домакин на благотворителна изложба в София

В понеделник в столичната галерия „Мара Латева“ на улица „Г. С. Раковски“ се открива благотворителна изложба.

Всеки може да избере картина от изложбата за дома или офиса си. Част от събраните пари от разпродажбата ще отидат за деца и младежи с творчески заложби, които растат в SOS селища.

Изложба

Точно сега е времето за талантливите деца да получат пари пред Нова година и да купят мечтаните си неща. Трябва да се обединяваме за такива красиви каузи – и приятели, и почитатели. Така всички ще получат по малко радост в предпразничните дни, казва художничката Мара Латева, която не за първи път проявява грижа към деца в риск.

Изложба

Две фондации – „Перпериконе“ и „Слънце“ са в основата на благородната идея. Картини са предоставили 8 творци, сред които Иван Яхнаджиев, хасковските художници Андрей Каменов и Людмила Марчева. Сред картините има пейзажи от красиви места на България, икони на наши светци, пластични творби. Внимание привличат изображения на свети места като древното пещерно светилище Утробата край Кърджали.

Със спонсорството на винарна в района на Харманли посетителите ще опитат елитни марки. На изложбата са поканени и хасковлии, които работят или учат в столицата. Изложбата ще продължи и в следващите 20 дни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button