Любопитно

Мара Латева e домакин на благотворителна изложба в София

В понеделник в столичната галерия „Мара Латева“ на улица „Г. С. Раковски“ се открива благотворителна изложба.

Всеки може да избере картина от изложбата за дома или офиса си. Част от събраните пари от разпродажбата ще отидат за деца и младежи с творчески заложби, които растат в SOS селища.

Изложба

Точно сега е времето за талантливите деца да получат пари пред Нова година и да купят мечтаните си неща. Трябва да се обединяваме за такива красиви каузи – и приятели, и почитатели. Така всички ще получат по малко радост в предпразничните дни, казва художничката Мара Латева, която не за първи път проявява грижа към деца в риск.

Изложба

Две фондации – „Перпериконе“ и „Слънце“ са в основата на благородната идея. Картини са предоставили 8 творци, сред които Иван Яхнаджиев, хасковските художници Андрей Каменов и Людмила Марчева. Сред картините има пейзажи от красиви места на България, икони на наши светци, пластични творби. Внимание привличат изображения на свети места като древното пещерно светилище Утробата край Кърджали.

Със спонсорството на винарна в района на Харманли посетителите ще опитат елитни марки. На изложбата са поканени и хасковлии, които работят или учат в столицата. Изложбата ще продължи и в следващите 20 дни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button