Регион

РИОСВ – Хасково наложи 11 санкции за месец, почистени са 4 незаконни сметища

Регионалната инспекция по околната среда и водите – Хасково е съставила 10 акта и е издала едно наказателно постановление през октомври.

Извършени са 115 проверки на 97 обекта. Събраната сума от санкции и от наказателни постановления, включително за предишни периоди е 6 475 лв., се казва още в отчета на екоинспекцията.

Както Haskovo.info писа, на ТЕЦ „Марица – 3“ в Димитровград беше издадено наказателно постановление за 30 000 лв., като са съставени и два акта за неизпълнение на условие от комплексното разрешително. Съставени са два акта по Закона за водите на винарска изба в Харманли за осъществяване на дейност без приети по установения ред пречиствателни съоръжения. Акт е съставен и на фирма от Свиленград за реализация на инвестиционно предложение без провеждане на процедура по оценка за съвместимост. Други 5 акта са съставени за нарушения по Закона за опазване на околната среда.

През месеца са почистени 4 нерегламентирани сметища на територията на община Ивайловград. Haskovo.info припомня, че на „зеления“ телефон са получени 11 сигнала, 3 от които за бедстващи защитени видове птици, които са изпратени за лечение в Спасителния център за диви животни в Стара Загора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ние
Ние
06.11.2021 14:56 14:56

Сега проверките ще скочат двойно с новата компетентна Директорка.

Хасково
Хасково
07.11.2021 12:52 12:52

В Хасково има сметища до почти всички контейнери. Хората незнаино защо си хвърлят боклуците до контейнерите а не в тях!!!

Back to top button