Избори 2021

Борисов на крака при кметиците на Симеоновград и Малко градище след акцията на МВР за търговия с гласове

Бойко Борисов и представители на ГЕРБ посетиха кмета на Симеоновград Милена Рангелова в дома й, за да я подкрепят след акцията през седмицата, в която бяха задържани съпруга и сина й. Нито се занимаваме с изборна търговия, нито са открили пари вкъщи, каза Рангелова, която е кмет трети мандат.

Аз бях в банята, близките ми спяха. Избили са вратата и са влезли. Вдигнали са мъжа ми от леглото по боксерки и са го проснали на земята, разказа Милена Рангелова. Според не полицаите открили общо 120 лева и монети.

Все е имало по време на избори сигнали, но до там никой не е стигал. В момента е безпрецедентна полицейщина и репресия. Непрекъснато придърпват хора. Само „Здрасти“ да кажеш на някого и го викат в полицията да ги обработват, разказа Рангелова и сравни положението с 1944 година.

Аз съм гласувала за Радев преди 5 години, но сега съм възмутена от това, което се случва, заключи тя и посочи, че дори не е член на ГЕРБ.

ГЕРБМВР да се намесва в избори го има само в третия свят и в тоталитарните държави, каза Даниел Митов и допълни, че ГЕРБ ще уведоми всички свои международни партньори, както и делегациите, наблюдаващи изборите у нас.

Комунистите и „Държавна сигурност“ са на власт и се борят с всички сили да останат на власт, но ние няма да ви оставим дори и за секунда, обобщиха гостите.

По-късно Борисов посети и Малко градище, където се срещна с кметицата Мария Писарова, за която също беше обявено, че е била арестувана заедно със съпруга й заради открити списъци с хора и пари. Данъчни, полиция, пожарни – всички дойдоха на проверка. Намериха два протокола от минали избори, които сме имали. Имам списък на земеделци, които сме канили на Трифон Зарезан и списък за дърва. Никъде не са намирали пари, не са ме и арестували, каза Писарова.

Полицаите ходят по къщите и стресират хората, обясни тя. Нека агитират и да накарат хората да ги харесат, а не със сила, каза още кметицата на Малко градище. Възрастна жена разказа, че са дошли трима полицаи и я питали кой я е завел да гласува. Аз може да съм на 83 години, но мога сама да отида да гласувам. Това е просташка работа. Такова и при комунизма нямаше, каза тя на Борисов, а той се обърна към вътрешния министър и президента с думите: „Нямате ли срам, Рашков, Радев?! Вижте какви възрастни жени тормозите!“.

По време на посещението си в Хасковска област Борисов отправи и поредната порция критики към служебния кабинет. Той припомни, че са внесени 228 машини за гласуване в повече, като целта била да бъдат добавени 228 000 гласа на определени партии. Според него отговорът, че машините няма да се ползват по време на изборите не е задоволяващ. Вчера ги хванахме по боксерки и още нямаме отговор, който да ни удовлетвори. Не може тези машини да се съхраняват със сертифицираните.

Бойко Борисов заяви, че предстои още два подобни сигнала да бъдат обявени в следващите дни, но не даде подробности, освен, че става въпрос за софтуера на машините за гласуване. Той разкритикува и машините, дадени на партията от ЦИК за обучение, където не фигурира номерът на ГЕРБ в бюлетината, защото са само до №22.

По повод твърденията на Бойко Рашков, че представители на ГЕРБ и ДПС са се срещали, за да преговарят за бъдеща коалиция в следващия парламент, Борисов каза, че това не е вярно и добави, че вътрешният министър е ходил на лов заедно с виден турски бизнесмен.

ГЕРБ

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button