Спорт

Григор номиниран за „Спортист на годината“ на България

Григор ДимитровХасковският тенисист Григор Димитров е сред петнайсетте родни таланта, номинирани за „Спортист на годината на България“ 2010. Десетте най-добри в проведената журналистическа анкета ще получат почетни статуетки на тържествена церемония на 22 декември в столицата. В гласуването за традиционната класация „Спортист на годината“ са участвали 199 журналисти, които са посочили имената на близо 90 представители на 33 вида спорт.

Григор Димитров попада за втори път сред номинираните за престижното звание. През 2008-ма юношеският шампион от „Уимбълдън“ и US Open бе класиран на осмо място в националната класация като изпревари звездата на „Манчестър юнайтед“ Димитър Бербатов и шахматиста Веселин Топалов.

През отиващата си 2010-та 19-годишният ни талант се утвърди сред най-прогресиращите млади тенисисти в света като спечели 6 турнира при мъжете, три от които от сериите „чалънджър“. Тенисист №1 на България завършва годината под № 106 в световната ранглиста.

Григор Димитров е предложението на Haskovo.info за „Спортист на Хасково 2010“.

Номинациите за „Спортист на годината“ 2010 по азбучен ред:

1. Боянка Костова, вдигане на тежести
2. Ваня Стамболова, лека атлетика
3. Веселин Топалов, шахмат
4. Владимир Николов, волейбол
5. ГРИГОР ДИМИТРОВ, тенис на корт
6. Димитър Бербатов, футбол
7. Йордан Йовчев, спортна гимнастика
8. Матей Казийски, волейбол
9. Михаил Ганев, борба
10. Петър Стойчев, плуване
11. Силвия Митева, художествена гимнастика
12. Станка Златева, борба
13. Тервел Пулев, бокс
14. Христо Маринов, борба
15. Цветана Пиронкова, тенис на корт

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button