Хасково

Връчиха наградата на Светла Сирачкова, очакват се COVID-тестовете за учениците

Старши учителят по български език и литература в Спортното училище „Стефан Караджа“ Светла Сирачкова получи официално наградата „Константин Величков“ от началника на Регионалното управление на образованието Веселина Павлитова.

Както Haskovo.info писа, наградата на МОН се връчи на 8 учители в страната в 3 категории. Сирачкова я печели в категорията „Постижения в работата с деца и ученици за преодоляване на проблемно поведение“.

Награда
Светла Сирачкова

Павлитова каза, че тази награда е повод за гордост за цялата училищна общност в областта. Сирачкова благодари за престижната награда и призна, че в днешно време е трудно да си учител, защото обществото е негативно настроено към тяхната работа. Успелите ученици обаче дават усещането за удовлетворение от работата. Директорът на Спортното училище Силвия Тенчева каза, че наградата на Сирачкова е престиж за училището. Тя допълни, че децата са трудни, но от училището полагат усилия за тяхното интегриране и припомни, че през „Стефан Караджа“ са преминали спортисти като Григор Димитров, Станимир Стоилов, Наско Сираков и сестри Стоеви.

Павлитова коментира, че неинвазивните COVID-тестове за учениците все още не са пристигнали в Хасковска област. Те ще се съхраняват в сградата на РУО и по график ще се раздават на училищата. До вторник на обяд е срокът, в който родителите да заявят съгласието си децата им да бъдат тествани. Ако в една паралелка има 50% съгласни, въпросните деца ще учат присъствено, а останалите онлайн. В противен случай всички ще са в електронна среда. Предстои подготовка на учителите как да правят тестовета, в което ще се включат и медицинските лица по училищата. Имало и родители със зелени сертификати, които са заявили желание да помагат. Амбицията е присъствено в училище да бъдат върнати първо децата от 1 до 4 клас.

Haskovo.info припомня, че в Хасково и още 5 общини на областта учебните занятия се провеждат изцяло онлайн заради високата заболеваемост от COVID-19, а в останалите общини е ротационно – 50% присъствено.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Коментар
Коментар
09.11.2021 0:54 0:54

Жива и здрава да е учителката.
Досега не се е чувало нещо за нея. Странно какви ли постижения е постигнала за преодоляване на проблемно поведение. Да ги бяхте споделили, та и ние читателите нещо ново да научим. Защо никой не се интересува за какво конкретно е тази награда?
Но нали и от спортното трябва да има наградени. Май това е достатъчно.

ФотограФ
ФотограФ
09.11.2021 8:07 8:07
Отговор до  Коментар

Журналистите не се интересуват от съществените неща. Гледат да си направят снимките. А тези, които връчват наградата очевидно не са на ясно защо в София са избрали точно тази учителка иначе щяха да го кажат. И за тях снимките са най-важното. Такова е нивото в Хасково.

Back to top button