Избори 2021

Румен Радев в Хасково: Важно е всички да гласуваме на 14 ноември, залогът е бъдещето на България

„Днес България е различна, България се променя, България обсъжда нови идеи, търси нови решения. Затова е важно на изборите на 14 ноември всички да гласуваме, залогът е голям – бъдещето на България“, каза при посещението си в Хасково президентът и кандидат за втори мандат Румен Радев.

По неговите думи изборите са важни, за да се пречупи негативната тенденция. За държавния глава е изключително важно да има работещ парламент и правителство, защото България е парламентарна република. „Не трябва да преследваме просто механично мнозинство, а да се обединят всички партии с воля за промяна и реформа на порочния управленски модел, който ни завещаха предишните управляващи със своите явни и скрити съюзници. Затова ние се радваме, че днес сме заедно с водачите на партиите на промяната, защото само заедно можем да успеем в тази битка. Благодаря ви, че сте тук днес с нас“, обърна се към лидерите на „Продължаваме промяната“, „Има такъв народ“, „Изправи се БГ! Ние идваме!“ и „БСП за България“.

Румен Радев

Радев беше посрещнат от множество симпатизанти, сред които бяха негови учители и Дойчо Кръстев – почетен гражданин на Хасково, основател и пръв директор на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“. Той припомни, че е прогнозирал втори мандат за Радев и Илияна Йотова, а сега допълни, че това ще стане на първи тур. „Тук днес са моите учители, които като моите родители са ме учили, както всички вас, да не се предавам, когато каузата е за българския народ“, каза в словото си президентът.

Румен Радев

По думите на Радев България има нужда от силна и независима президентска институция, която да е неподвластна на силните на деня, а да отстоява интересите на хората за достойнство и справедлив живот. „Длъжни сме заради България и нашите деца. Не можем като общество да вървим напред, като нормална европейска държава, ако най-сетне не излезе истината – кой разграби България, къде е разграбеното и кога ще има възмездие. Това е въпросът, от който трябва да тръгнем. Не трябва този път да пренасяме в жертва нашето достойнство и нашето бъдеще“, каза Румен Радев.

Румен Радев

Според президента няма нормална, демократична и уважаваща себе си държава, която да търпи това позорно явление – купуване на избори. „Нека всички заедно напривим така, че градове като Хасково с такова невероятно местоположение, история, успехи, образование, развита индустрия в миналото с прекрасни хора и човешки потенциал, да не бъдат на опашката по доходи, инвестиции, брутен вътрешен продукт. Хасково не го заслужва и трябва така да работим, че да го изведем там, където му се полага“, каза Радев. Той изрази вярата си, че 14 ноември ще бъде преломна точка в историята на България и заедно с партиите на промяната да се направи така, че да няма работещи бедни, възрастните хора да имат достоен живот, а деца да разгръщат таланта си в България.

Румен Радев

„Всичко зависи от нашата мобилизация, ако щете от нашия хасковски инат и упоритост. Нужна е нашата вяра, единна воля, нашето чувство за дълг пред България. Ние с Илияна Йотова, както досега през тези тежки години, няма да ви предадем. С вас сме“, обърна се към хората на площада Румен Радев.

Илияна Йотова каза, че сме на финалната права на една трудна кампания. „България ще бъде друга, България ще бъде нова, това ви обещаваме днес. Бълтария се събуди, а ние сме готови да си върнем държавата от лапите на безаконието и корупцията. Днес България е на смелите и на тези, които могат да носят отговорност“, каза още Йотова.

Румен Радев

Сред множеството имаше учители от София и Хасково, които се оплакаха на Радев от онлайн обучението и изискването за тестване на ученици и учители. Президентът им каза, че експертите са решили така, за да се мине с минимални жертви през това изпитание. Според него хората имат свободата – децата да ходят на училище или да останат онлайн вкъщи.

След официалното посрещане Румен Радев и Илияна Йотова разговаряха, раздаваха автографи и се снимаха с всички свои симпатизанти.

Румен Радев

Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

Back to top button