Регион

Още половин година Меричлери и Великан на водоноски

Водоноска в МеричлериМинимум 5-6 месеца ще са нужни, за да се реши проблемът с водата в Меричлери и село Великан, обяви днес областният управител на Хасково Румен Данев.

Единственият вариант от чешмите там да потече вода без арсен е да бъде построен водопровод от димитровградския квартал Черноконево с дължина 15 километра. Решението с пречиствателна станция засега било отвърлено, тъй като то било краткотрайно – само за 5 години, а и извлеченият от водата арсен трябвало да се извозва някъде, което щяло да доведе до допълнителни разходи.

Изводите са направени на среща на областния управител с ръководствата на ВиК Димитровград, РИОКОЗ и кметовете на Димитровград и Меричлери. Днес директорите на водните дружества са на обиколка из министерства в София, за да търсят варианти за финансиране, допълни Румен Данев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button