Хасково

Училищата в още една община изцяло онлайн, още няма тестове за най-малките ученици в Хасковско

Учениците в още една община на Хасковска област ще учат изцяло онлайн. Това е община Симеоновград, където днес 14-дневната заболеваемост от COVID-19 е преминала прага от 500 на 100 000 души, съобщават от областния оперативен щаб.

Haskovo.info припомня, че по тази причина от понеделник онлайн са 100% учениците в общините Хасково, Димитровград, Харманли, Свиленград, Любимец и Маджарово. Засега на ротация от 50% присъствено и онлайн обучение остават общините Ивайловград, Минерални бани, Стамболово и Тополовград, където не е достигнат прагът от 500 на 100 000 души.

Все още в Хасковска област няма доставка на щадящите COVID-тестове за учениците от 1 до 4 клас. Както Haskovo.info писа вчера, близо 60% от паралелките на най-малките ученици в областта ще могат да се върнат към присъствената форма на обучение след тестване на децата. В 246 паралелки от общо 419 над 50% от родителите са дали своето съгласие децата им да бъдат тествани. От общо 7 729 ученици в начален етап в областта, родителите на 4 045 са декларирали съгласие.

30 са паралелките, в които има 100% разрешение от родителите за тестване на децата. От тях 7 са в община Хасково, а 6 в община Харманли. В 33 паралелки съгласието на родителите е от 90 до 96%.
В ОУ „Св. Иван Рилски“ в Хасково 17 от общо 25 паралелки ще учат присъствено, в ОУ „Христо Смирненски“ – 13 от общо 17 и в ОУ „Св. Климент Охридски“ – 12 от 14 паралелки също ще учат присъствено.

В 6 общини има паралелки, в които никой от родителите не е дал съгласие учениците да бъдат изследвани с щадящи тестове за COVID-19. Това са 8 паралелки в община Хасково, 16 паралелки в община Димитровград, 4 в община Харманли, 5 в община Стамболово, 6 в община Ивайловград и 7 в Тополовградско.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button