Хасково

Разрешиха водата в Хасково за пиене, уранът вече е в норма

Водата в Хасково вече е разрешена за пиене и готвене, съобщават от ВиК. Резултатите от последните проби показват, че естественият уран вече е в норма.

Пробите са взети от РЗИ на 20 октомври от 5 места в Хасково – кв. „Болярово“, парк „Кенана“, кв. „Бадема“, кв.“Република“ и бул. „Г.С.Раковски“. Резултатите показват, че съдържанието на естествен уран вече е в норма или под 0,03 mg/l.

От РЗИ вече са изпратили заповед до ВиК за отпадане на забраната за пиене и готвене. От утре ще бъдат премахнати водоноските, разположени на 6 места в общината – пред МБАЛ – Хасково, кв. „Болярово“, кв. „Република“, вилна зона „Кенана“, кв. „Любен Каравелов“ и в село Въгларово.

Haskovo.info припомня, че водата в Хасково беше забранена за пиене и готвене след голямата авария на помпена станция „Ябълково“ в края на септември.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button