Хасково

Новият председател на Административен съд – Хасково встъпи в длъжност

Съдия Василка Желева днес тържествено встъпи в длъжност като административен ръководител – председател на Административен съд – Хасково, съобщават от съда. Haskovo.info припомня, че тя спечели конкурса за длъжността на 19 октомври.

На церемонията днес присъства председателят на Върховния административен съд Георги Чолаков, който връчи на съдия Желева акта за встъпване в длъжност. Съдия Желева благодари на присъстващите на събитието и изрази готовността и мотивацията си за заемане на длъжността. Тя заяви намерение за приемственост и съхраняване на добрите практики в управлението на съда, с цел поддържането на законосъобразно, своевременно и предвидимо правораздаване. Посочи, че ще положи усилия за оптимизация на работния процес на съдиите и съдебните служители, надграждане на създадения в съда модел за административно обслужване, и още по-активно взаимодействие с институциите и организациите с отношение към процеса на правораздаване.

На церемонията присъстваха още Теодора Точкова – главен инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет, Петя Желева, съдия във Върховния административен съд, Миглена Тянкова – административен ръководител – председател на Окръжен съд – Хасково, Иван Стоянов – окръжен прокурор – административен ръководител на Окръжна прокуратура – Хасково, Меглена Гунчева – председател на Адвокатския съвет на Адвокатска колегия – Хасково, както и съдиите от Административен съд – Хасково.

Кандидатурата на съдия Желева за председател на Административен съд – Хасково беше издигната от Общото събрание на съдиите в този съд. Целият професионален път на Василка Желева е свързан с административното правораздаване. Тя има над 23 години юридически стаж, от които над 14 години в органите на съдебната власт. От момента на създаване на административните съдилища в България през 2007 г., тя заема длъжността „съдия“ в Административен съд – Хасково. В периода 1998 – 1999 г. е била съдебен кандидат в Окръжен съд – Хасково, след което е работила като юрисконсулт в Областна администрация – Хасково. От 2015 г. е повишена в ранг Съдия във ВКС и ВАС.

Мандатът на съдия Василка Желева на длъжността „административен ръководител – председател“ на Административен съд – Хасково е петгодишен.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button