Хасково

Пречиствателна станция Хасково премина успешно пробите

Пречиствателната станицяЗавършиха 72-часовите проби на пречиствателната станция за отпадни води край Хасково, съобщиха от Строително – предприемачески холдинг. С това реално приключва строителството на станцията. Комисията, назначена от министъра на регионалното развитие Росен Плевнелиев, е отчела, че пробите са успешни.

Строителните работи на ПСОВ Хасково са приключили през май. Тогава са били готови всички съоръжения и сгради, необходими за нормалното функциониране на станцията. След успешно преминатите тестове предстои издаване на Акт 15 и на Taking Over Certificate.

Финансирането на станцията е от Европейска Инвестиционна Банка по програма ИСПА. С реализацията на проекта се цели намаляване на замърсяването на река Марица и нейните притоци и подобряване качеството на водата в Егейско море.

Договорът за изграждане на станцията е на стойност 30 783 500 лв. Той включва проектиране, строителство, доставка на оборудване и въвеждане в експлоатация на ПСОВ, на довеждащ колектор и проектиране и строителство на две допълнителни зауствания на индустриални води по река Хасковска.

Станцията в землището на с. Стамблийски е разположена на площ от 52 декара. Предстои тя да бъде експлоатирана от ВиК Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
непросветен
непросветен
20.12.2010 15:10 15:10

е това е хубава работа дано пак по стар български обичай не я осерем

как така
как така
20.12.2010 20:02 20:02

Знаете ли, че повече ме интересува чистотата на водата която пия. Изходната вода не чак толкоз пък и цената вече си я бива!!!! С олигоф…… назначени на пречиствателната от вик – петко вече може и да се осе…!!!! И какво от това????? Поредното нищо!!!

ah
ah
11.01.2011 23:35 23:35

otpadni vodi mnogo vajno da niama yadrena centrala tuka ,egeisko more hubavo ribite da se hraniat , obache koi shte izchisti moita piteina voda

Back to top button