Хасково

Всички училища и детски градини в Хасковско с пари за справяне с пандемията

Всички училища и детски градини в Хасковска област получават пари от МОН за осигуряване на ефективни противоепидемични мерки за ограничаване разпространението на COVID-19.

Средствата в национален мащаб са 15.4 млн. лв. Основната част от финансирането се разпределя по бюджетите на общините. Така за община Хасково са определени 194 566 лв., Димитровград – 87 995 лв., Харманли – 44 924 лв.

Сумите са определени по два критерия – брой паралелки или групи, и брой ученици или деца в съответната образователна институция. В Хасковска област най-голямата сума – 16 910 лв. е за ОУ „Св. Иван Рилски“ в Хасково, а най-малката – за детската градина в Маджарово.

От министерството посочват, че допълнителните средства трябва да се използват за справяне с пандемията. Ще могат да се купят дезинфектанти, маски, тестове, термометри, уреди за пречистване на въздуха и за спазване на други противоепидемични мерки. Парите ще отидат и за бързи антигенни тестове на персонала, който е без зелен сертификат в случай, че тестовете не могат да бъдат осигурени в пълен обем от РЗИ. Сумите ще могат да се ползват и за допълнителни възнаграждения на учители и непедагогически специалисти, които участват в тестването на децата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button