Любопитно

Стефан Чурчулиев показва натюрморти от пясък

Роденият в Димитровград художник Стефан Чурчулиев е подредил поредната си изложба в столичната галерия „Контраст“.

Той показва натюрморти, нарисувани с естествено оцветен пясък, използва екстракт от арония, както и вино. Обичам да рисувам с пясъци и ги събирам от цял свят, казва художникът.

Стефан Чурчулиев е постигнал чисто своя оригинална интерпретация на този жанр, и ни се представя в със свой неповторим стил – завладяващ и привлекателен, пише проф. Аксиния Джурова, учен по история на изкуството с международна известност.

Чурчулиев е завършил Художествената гимназия – живопис, и специалността дизайн в Нов български университет. Има над 10 самостоятелни изложби в София и страната, участия в много общи изложби и международни пленери. От 2000 г. е член на СБХ. Картини на Стефан Чурчулиев са притежание на колекции в България, Сърбия, Северна Македония, Германия, Италия.

Картини

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button