Хасково

Сигнали за нарушаване тайната на вота в РИК – Хасково, избиратели се затрудняват с машините

Първи сигнали за нарушения на изборния процес бяха получени в Районната избирателна комисия в Хасково. Към 11 часа от комисията проверяваха 5 сигнала, които са основно за нарушаване тайната на вота.

Единият от тях е за село Пчелари, а другият за СИК 79 в Хасково. Има сигнал и за предварително попълнен протокол, който обаче е неоснователен, съобщиха за Haskovo.info от РИК.

Избори

В хасковската СИК 79 в клуба на инвалида до 9:30 часа бяха гласували близо 50 избиратели. Това е една от големите секции, където има две машини. От СИК 79 коментираха пред Haskovo.info, че някои от по-възрастните хора се затрудняват на машината с изборите 2 в 1. Някои дори правеха грешки – искаха, но не успяха да гласуват за президент, а дадоха гласа си само за народни представители. Според РИК членове на СИК могат да помагат на избирателя при работата с машината на разстояние от 2 метра.

Избори

23 избиратели с увреждания са се записали да гласуват с подвижната кутия. Около 30 трудноподвижни избиратели пък ще бъдат извозени до секцията със специализиран микробус. Записването за транспорта е на телефони 038 59 01 64 и 0877 928 954.

От РИК допълниха, че засега всички машини в областта работят.

Избори

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Попа
Попа
15.11.2021 10:12 10:12

затрудняват се,защото са прости помаци и не знаят български!

Back to top button