Хасково

11 000 поискали данъчните да кажат, че нямат задължения

НАП - ХасковоНад 11 000 граждани и фирми са удостоверения за липса на задължения от офиса на НАП в Хасково. Услугата е третата най-търсена след подаването на декларации и проверката на здравно- осигурителни права, съобщават от агенцията.

Само през последните 4 работни дни такъв документ в хасковския Офис на НАП са заявили близо 500 земеделски производители, които кандидатстват за доплащания по програми на Държавен фонд „Земеделие“.

По повод големия брой подобни искания, НАП напомня, че с вливането на Агенцията за държавни вземания в приходната администрация, удостоверенията за липса или наличие на задължения вече включват и стари глоби към други държавни институции като КАТ, Митница, Горско стопанство, РИОКОЗ. 

Много често при проверката на физически лица наяве излизат „забравени“ фишове за пътно транспортни нарушения. Едва след плащането на всички видове дългове – данъчни, осигурителни и стари глоби, на клиента се издава удостоверение, че няма задължения.

Този вид удостоверение се изисква обикновено при кандидатстване за банков кредит, разрешително за оръжие, субсидии. Тази година инспекторите в Офиса са издали и 8 684 удостоверения по запитвания от съдия изпълнители за наличие или липса на трудови договори, банкови сметки и търговски обекти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
АЗ, ГРАЖДАНИНЪТ
АЗ, ГРАЖДАНИНЪТ
21.12.2010 23:22 23:22

ТАКОВА УДОСТОВЕРЕНИЕ НЕ СЕ ИЗИСКВА ЗА РАЗРАШИТЕЛНО ЗА ОРЪЖИЕ!!!!!!!!! НЕКА МАЛОУМНИЦИТЕ ЖУРНАЛИСТИ СЕ НАУЧАТ ДА ЧЕТАТ ЗАКОНИТЕ И НЕ СИ СЪЧИНЯВАТ ИДИОТИИ. СПОРЕД ППЗКВВООБ СЕ ИЗИСКВА УДОСТОВЕРЕНИЕ ЧЕ ГРАЖДАНИТЕ НЯМАТ УКРИТИ ДОХОДИ И ДАНАЦИТЕ ПО ТЯХ, КОЕТО СЕ УСТАНОВЯВА С ВЛЕЗЛО В СИЛА НАКАЗАТЕЛНО ПОСТАНОВЛЕНИЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Друг гражданин
Друг гражданин
22.12.2010 0:17 0:17

Първо научи правописа, защото данък се пише с буквата „ъ“
и не се пише „разрашително“, нито слагаш запетая пред „че“ и след това критикувай журналистите. Къде пък се извъди такъв умник? Виж първо себе си! Само като ти прочетох коментара си направих заключение за културата ти.

Back to top button