Регион

МОСВ решава за зоопарка в Димитровград

Мечето МиткоЗоокътът в Димитровград не отговаря напълно на нормативните изисквания – това сочи проверката на експертите от РИОСВ – Хасково. Инспекторите са констатирали, че в димитровградския зоокът се отглеждат 2 кафяви мечки, елен лопатар, зайци, кози, пор и 8 вида птици, между които пауни, фазани и японски кокошки. 

Всички животни освен елена са по двойки или на групи. Произходът на животните е установен, мечките имат свидетелство за дарение, а за останалите животни са на лице фактури. Осъществява се медицинско обслужване от ветеринарен лекар. 

Дали димитровградският зоокът ще продължи да съществува или ще бъде затворен ще реши Министерството на околната среда и водите. От РИОСВ – Хасково припомнят, че без лиценз в страната в момента работят зоологическите градини в Пловдив, Русе, Шумен и Димитровград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button