Регион

Регионалното сдружение за отпадъците отсвири софийския боклук

СметищеХарманли да прекрати договора със столична община за приемането на 50 000 тона отпадъци от депото край града, реши на вчерашното си заседания Регионалното сдружение за управление на отпадъците.

„За“ са гласували всичките 7 представители на общините, влизащи в сдружението – кметове и техните заместници от Харманли, Свиленград, Симеоновград, Любимец, Стамболово, Маджарово и Тополовград, съобщават от община Харманли.

Членовете на сдружението са мотивирали решението си с факта, че така ще се запази капацитетът на депото за използване от самите общини. До момента от договорените количества софийска община е депонирала близо 30 000 тона отпадъци.

Регионалното сдружение е решило още цената за депониране на 1 тон отпадъци на депото край Харманли да бъде 17,50 лв., като един лев от нея ще отива за поддържане на инфраструктурата до сметището и екологията на община Харманли.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button