Хасково

Хасковлийка си счупи ръката на разбит тротоар и осъди общината

Жена е осъдила Община Хасково, след като си е счупила ръката при падане на разбит тротоар, става ясно от решение на окръжния съд.

Инцидентът е станал на 5 октомври миналата година около 16 часа. Жената вървяла със своя приятелка по тротоара на булевард „Раковски“ от улиците „Странджа планина“ към „Средна гора“. Срещу блок 15 на булевард „Раковски“ хасковлийката се спънала в разместените, повдигнати и стърчащи тротоарни плочки. Тя паднала и получила открито счупване на костите на лявата предмишница.

Пострадалата била откарана с линейка в болница, където била оперирана. Лявата й ръка била гипсирана 45 дни. През декември била извършена нова операция. Лечебният процес и към момента не бил приключил и продължавала да изпитва болки, като взимала болкоуспокояващи.

Пред съда тя е заявила, че след претърпяната злополука здравословното й състояние се е влошило, което дало отражение на психиката й. Според пострадала претърпените от нея имуществени и неимуществени вреди са резултат на това, че общината не е спазила задължението си да ремонтира и поддържа тротоара.
Общината е депозирала писмен отговор, с който оспорва предявените искове по основание и размер.

В крайна сметка Община Хасково е осъдена да заплати на жената 12 000 лева обезщетение за причинени неимуществени вреди, 2 902 лв. обезщетение за причинени имуществени вреди с лихвата, както и съдебни разноски.

Решението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button