Любопитно

Хасковско училище e в програмата „Роботика за България“

ОУ „Христо Смирненски“ в Хасково е сред избраните за участие в осмото издание на Програма „Роботика за България“.

Програмата насърчава интереса на учениците от 10 до 16-годишна възраст към науката и технологиите, предоставя им възможност да работят в екип като истински изследователи. Тя подкрепя мотивирани учители да изградят отбор по роботика в училището, където преподават, като за целта осигурява оборудване на дейността на един отбор, обучение и възможност за участие в състезания. В нея участват над 1 000 ученици и близо 150 учители от 80 училища в 77 населени места.

Учениците групово конструират и програмират роботи, които изпълняват социално значими мисии, разработват своите първи научно-изследователски проекти. Те получават възможност за качествено образование по информационни технологии и за по-успешно кариерно ориентиране.

Програмата „Роботика за България“ стартира през 2015 г. Тя се реализира от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ по идея и с подкрепата на развойния център в България на eвpoпeйcĸи гигaнт в coфтyepния бизнec, който вeчe няĸoлĸo дeceтилeтия e ĸлючoв пapтньop в paзлични индycтpии в cвeтoвeн мaщaб.

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button