Регион

25 нелегални емигранти задържани на границата с Турция

Последните петима били задържани на ГКПП Капитан Андреево25 нелегални емигранти са се опитали да влязат незаконно в България през българо-турската граница вчера, съобщават от МВР. Очакванията им били, че в района на Свиленград границата минава през сравнително равнинна част, а мъглата ще позволи лесно да навлязат незабелязани във вътрешността на страната.

Към 8 часа гранично- полицейски наряд забелязал петима мъже в района на с. Сладун. При полицейската проверка било установено, че нямат документи и не говорят български език. Задържани са в ГПУ Свиленград и по-късно са заявили, че са палестинци.

Около 14 часа граничните полицаи видели още четирима мъже да преминават границата. Те също били без документи за самоличност, представили се за иракчани. 4 часа по-късно  в района на с. Маточина без документи за самоличност били задържани шестима мъже, които заявили, че са сомалийци.

Към 21:30 часа с термовизионна система са забелязали още петима, които пресичали държавната граница. Мъжете, които също нямали документи, първоначално се представили за иракчани, а по-късно за палестинци.

Последните петима са открити на платно влизащи товарни автомобили между помещенията за митническа проверка и фитосанитарен контрол на граничен пункт Капитан Андреево. Това са мъж и жена с трите им деца. Те заявили, че са афганистанци. Мъжът бил задържан, жената и децата – настанени в специализирано помещение.

От началото на месеца граничните полицаи в региона са задържали общо 70 нелегални емигранти. Най-много са нарушителите от Ирак, Сомалия, Мароко, Палестина, Иран.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button