Хасково

Съветниците заседават извънредно по възражения на кмета

Сесията на 17 декемвриИзвънредно заседание на Общински съвет Хасково е свикано на Ивановден. В дневния ред са включени четири точки, и четирите са обсъжване на възражения на кмета Георги Иванов срещу решения на местния парламент от 17 декември.

Градоначалникът възразява срещу избора на комисии, които да проведат конкурси за управители на четирите бивши диспансера и ДКЦ1, както и на „Обреден дом“ и „Тролейбусен транспорт“. Мотивът е, че в състава на комисиите не е включен представител на общинската администрация.

Третото възражение е срещу промените в наредбата за общинска собственост, които бяха гласувани на 17 декември. Според градоначалника съветниците не са имали възможност да се запознаят с тях, защото не са обсъждани на заседания на постоянните комисии.

Същият е мотивът е за четвъртото възражение. То е срещу искането да бъдат допуснати отклонения в правилата за строителство, за да бъде издигнат нов комплекс на мястото на сградата на СМК на площад „Свобода“. Градоначалникът посочва още, че за сградата не е представен идеен проект и не се знае какво ще представлява тя, за да се гласуват отклонения.

Ако на 7 януари общинските съветници потвърдят своите решения, кметът вероятно ще ги обжалва и пред съда, с което ще спре изпълнението им до произнасянето на магистратите. Георги Иванов вече е вкарал в съда и решението на общинския съвет за премахването на таксите за скоби и паяк в района на синята зона, което спира изпълнението му и наказанията остават в сила.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button