Хасково

15 случая на хепатит в община Хасково за 4 дни

Д-р Снежана Иванова

Д-р Снежана Иванова

46 случая на хепатит са регистрирани в 4-те работни дни на миналата седмица в областта, показва информационният бюлетин на Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве. 15 от тях са в община в Хасково, уточни пред Haskovo.info директорът на Дирекция „Надзор над заразните болести“ към РИОКОЗ д-р Снежана Иванова и допълни, че на ден има по 3-4 нови случая.

Става въпрос предимно за хепатит А или т.нар. болест на мръсните ръце. Болните са още от общините Минерални бани, Симеоновград, все още има единични случаи и в Харманли

Заболяването е с есенно-зимна сезонност, не е необичайно през този период на годината да има толкова болни от хепатит, коментира д-р Иванова. Специалистите обаче съветват да се спазва много добра лична хигиена, а суровите плодове и зеленчуци да се консумират само добре измити.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
28.12.2010 19:06 19:06

Za6to bolnite se nastaniavat v urologia? Taka li niama svobodni pome6tenia? V praznoto UNG,naprimer. Za6to Pandov ubiva i urologia?

радка
радка
28.12.2010 21:21 21:21

в момента в Хасковското инфекциозно отделение няма места за всички болни които постъпват много от тях са настанени в урологията при мизерни условия а докторката казва че това е нормално за есенно зимния период Защо закриха така добре устроеното и със страхотни специалисти отделение в Димитровград Не може ли при такива спешни случаи то пак да работи или сега не е спешно??? Нека да помислят и решат кое е по-добро за пациентите защото всеки ден приемат поне по 8-10 болни.

Back to top button