Регион

Цигари, ментета, перилни препарати и хранителни стоки откриха при акция на границата

Контрабандни стоки са открити при специализирана полицейска операция през двата почивни дни на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от полицията.

При съвместната акция с Митниците, Автомобилна администрация и НАП са проверени 40 автобуса, 6 тежкотоварни автомобила с ремаркета и полуремаркета, 28 леки коли, както и пътници, преминаващи пеша през пункта. Иззети са 45 000 цигари без бандерол от различни марки, 1 602 ментета, 370 кг. и 316 броя почистващи и перилни препарати и над 141 кг. хранителни стоки, забранени за внос. Съставени са 8 акта по Закона за митниците и 1 митническа разписка. Служителите на Автомобилна администрация са връчили 2 акта за нарушения от страна на водачите.

Haskovo.info припомня, че превозвачи алармираха в петък, че десетки автобуси са блокирани близо денонощие на границата заради щателни проверки на службите. От полицията съобщиха в събота, че тече акция, при която се откриват контрабандни стоки.

Трима младежи пък са задържани за кражба от автомобил в харманлийското село Шишманово. Момчетата на 16, 18 и 17 г. източили 300 литра дизелово гориво на паркиран в селото товарен автомобил.
32-годишен симеоновградчанин с отнета шофьорска книжка е задържан да управлявал лек автомобил Рено.

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button