Хасково

Българските крадци на ток изнасят ноухау зад граница

Йорг ЗолфелнерВъпреки монтирането на модерни електромери, кражбите на ток чрез манипулиране на устройствата не са малко, отчетоха днес от EVN в Хасково. През 2010 година в областта има 29 подобни случаи. Любопитното е, че напоследък бум на кражби на ток отчитат и в съседна Турция. Според мениджърите на електроразпределителните дружества там уменията за тази дейност се предават от българи, пошегува се регионалният мениджър на EVN Йорг Золфелнер.

Кризата не се отразява сериозно на коректността на абонатите, отчетоха още от EVN. В рамките на текущия месец 97% от хората успяват да платят сметките си. През следващата година от компанията предвиждат да повишат защитата на коректните платци и ще работят в посока намаляване на хората, които плащат в брой. Това в момента правят 90% от абонатите, докато в Западна Европа банкови преводи и плащания онлайн използват 70%.

Пресконференцията на EVNУвеличаване на цената на тока неминуемо предстои. Това се налага заради подобряване на качеството на услугите, категорични са от електроразпределителното дружество. Най-важното е в сектора да се правят дългосрочни планове, а сега държавата затруднява това, коментира Золфелнер. Предстои компанията да тегли кредит от 50 милиона лева, с които да подпомогне инвестиционната си програма.

През тази година за инвестиции и ремонти в областта са вложени 5,5 милиона лева. С тях са изградени и ремонтирани над 20 километра електропроводи. За догодина са предвидени 9,2 милиона лева. С тях трябва да бъдат изградени близо 70 километра нови електропроводи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button