Любопитно

Три глигана повалиха край Иваново

Неделен излет донесе голяма слука на ловната дружина в село Иваново, част от сдружението в Харманли. С точни изстрели Марко Добрев повали три диви прасета, подпомогнат от колегата си Атанас Кирилов.

Девет глигана са уцелили ивановските ловци от началото на сезона досега, каза председателят на дружината Пламен Дамянов, потомствен ловец. В района има четири леговища, организирано е редовно подхранване на дивите прасета. На няколко места са монтирани камери – бариера срещу проявите на бракониерство. Всички ловци са информирани са строгите мерки за предпазване от африканска чума по свинете. За радост досега не сме имали случай на заразено прасе, допълва дългогодишният ловец – пенсионираният летец Руси Русев.

Дружината е активен участник и в традиционното разселване на пернат дивеч. Всяка година по 40 – 50 фазана и още толкова яребици допринасят за увеличаване на популацията в ловно-стопанския район.

Лов

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button