Хасково

Новите тополи вече са в Хасково, подготвят дупките край реката

Новите тополи вече пристигнаха в Хасково и започна подготовката за засаждането им край реката на мястото на премахнатите стари дървета. Днес бяха направени част от дупките, където ще се засаждат тополите.

5 от фиданките следобед бяха донесени до театъра, откъдето ще започне засаждането, когато бъдат оформени дупките, съобщиха за Haskovo.info от Общинското предприятие „Екопрогрес“. Въпреки че платното там беше разширено с около половин метър, има достатъчно място на тротоара за дърветата, коментира преди време кметът Станислав Дечев.

Поръчани са общо 100 дръвчета, които са от италиански сорт, който няма да образува „пухчета“. Те се доставят от български разсадници край Пазарджик.

Голяма част от емблематичните за Хасково тополи край реката бяха премахнати, тъй като комисия прецени, че са опасни. Това се случи след няколко инцидента с паднали дървета, които се разминаха без пострадали хора.

4 коментара

  1. САМО ЗАРАДИ НЯКОЛКО ПАДНАЛИ ДЪРВЕТА ЛИ ОСЯКАХА ВСИЧКИ ТОПОЛИ ? НИТО ЕДНА ТОПОЛА НЕ БЕШЕ ПАДНАЛА ! ЕБА СИ КАПУТИТЕ НА ТОВА ТЪПО ХАСКОВО ! НИЩО СВЯСТНО НЯМА В ШИБАНИЯ ТЪП ГРАД !

    1. Паднаха няколко тополи, за малко нямаше жертви. Айде, гледай си мизерния живот и това, от които разбираш, ако изобщо има такова нещо. Всички взехте да разбирате от всичко, ама връзките на обувките не можете да си вържете на практика.

    2. Тъпите калъфки дето вчера ви свалиха от Балкана,големи граждани станахте.Благодарение на парчета като теб града стана такъв.Я си грабвай галощите и шалварите и беж да те няма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button