Регион

Хасковска баронеса дарява в Свиленград

ДарениетоДарение от хранителни продукти, дрехи за деца и възрастни, играчки, хладилник, съдомиялна и перална машина, маси и столове пристигна в Свиленград по време на празниците, съобщават от общината. Дарението е предоставено от хуманитарната организация „Малтийски орден“ със съдействието на българката Рени фон Бехтолсхайм, която е родом от Хасково.

Голяма част от помощта е предвидена за Дома за възрастни с психични разстройства край с. Пъстрогор. Хранителни провизии ще получат семейства, отглеждащи деца с увреждания, а дрехи и детски пюрета ще бъдат раздадени чрез църквите в ромския квартал.

Германските гости дариха на детска градина „Слънце“ 1 600 евро за закупуване на лаптоп и мултимедия, а от Свиленград отнесоха за спомен сурвачки и коледни сувенири, изработени от деца, и вино от Мезек.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button