Хасково

Социалната трапезария в Хасково храни 7 братя и сестри

Социалната трапезария7 деца на възраст от 7 до 18 години получават безплатен обяд от социалната трапезария в Хасково. „Всички те са братя и сестри и са българчета“, уточниха работничките в стола на СОУ „Паисий Хилендарски“. Те допълниха, че най-възрастната жена, която ще се възползва от услугата, е на 88 години.

Както Haskovo.info вече писа обществените трапезарии, които отвориха врати на 1 октомври миналата година, ще продължат да работят до 30 април. За четирите месеца на 2011-та е направен нов подбор на социално слабите. „В Хасково хората, които ще получават  основно, супа и хляб, са почти същите. Има едва 3-4-ма нови в списъците„, съобщи за Haskovo.info Николай Траилов – управител на фирмата, спечелила социалния проект. Той допълни, че трапезарията в Хасково ще храни 99 човека. Стойността на обяда е близо 2 лева като средствата са осигурени от Министерството на труда и социалната политика.

Освен в Хасково социалните трапезарии в Димитровград, Тополовград, Ивайловград и Маджарово също ще продължат да работят. Така близо 300 социално слаби от региона ще получават топъл обяд до края на април.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button