Хасково

Болните от хепатит превзеха 3 отделения

МБАЛ - Хасково99 са заболелите от хепатит „А“ в областта до този момент, съобщи за Haskovo.info директорът на РИОКОЗ – Хасково д-р Делчо Янев. Засега нямаме основание за обявяване на епидемия, тъй като болните намаляват. Вчера са регистрирани само 2 случая, а между заболелите няма връзка, уточни той. 

В момента в МБАЛ – Хасково от хепатит „А“ се лекуват 87 човека. Почти половината са настанени в Инфекциозно отделение. Останалите са в Урология. Вече има и 15 болни във Физиорехабилитационното отделение, съобщи за Haskovo.info Дарина Димова, която е временно изпълняваща длъжността „главна сестра“ на областната болница.

„Целта е хората да се лекуват при по-добри условия и настанените в една стая да не са много“, уточни тя. Болните от Урологично отделение пък са преместени в Хирургия, където се извършва  оперативната дейност. През последните 3 дни в лечебното заведение са приети 36 нови пациенти предимно от Хасково и Харманли, уточни Дарина Димова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button