Хасково

Нови 22 болни от хепатит за денонощие в Хасково

МБАЛ - Хасково22-ма са новоприетите заболели от Хепатит А в Многопрофилната болница в Хасково само за последното денонощие. Така общия брой на регистрираните случаи в региона вече е близо 110, съобщи за Haskovo.info главната сестра на здравното заведение Дарина Димова

Настанените в Инфекциозно отделение са 60, в Урология – 30, а във Физиорехабилитационното отделение – 18.

Най-голям остава броят на заболелите хасковлии. Има единични случаи в Любимец, Тополовград, Симеоновград, Димитровград, Харманли, селата Конуш и Манастир. 

Специалистите все още не могат да намерят връзка между случаите затова и нямат основание за обявяване на епидемия, обясни директорът на РИОКОЗ – Хасково д-р Делчо Янев. 

Правят се изследвания на питейната вода. Резултатите обаче не показват проблем. Разпратени са писма до областния управител Румен Данев и кмета на Хасково Георги Иванов, с които здравната инспекция ги информира за проблема.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
....
....
04.01.2011 16:25 16:25

АМИ БИВА ДА СЕ ВЗЕМАТ МЕРКИ ДОКАТО Е ВРЕМЕ….

Анонимен
Анонимен
05.01.2011 9:50 9:50

za sajalenie jiveem v bylgariq a tuk nikoi ni6to ne pravi ! tr da se obqvi epidemiq za stara zagora i haskovo !!!

Back to top button