Хасково

Бонуси за директори в образованието в Хасковска област

Служебното правителство отпусна на община Хасково 57 840 лв. за допълнителни възнаграждения за постигнати резултати от директори на общински детски градини, училища, центрове за подкрепа за личностно развитие и центрове за специална образователна подкрепа.

За същата цел за община Димитровград са определени 32 244 лв., 11 550 лв. от които са за детски градини. За община Тополовград сумата е 16 852 лв. В списъка са включени всички общини в Хасковска област.

Допълнителните възнаграждения се определят на базата на получените точки при оценяване на постигнатите резултати в планирането и организацията на образователния процес, реализирането на план-приема, въвеждането на иновативни практики в обучението, провеждането на занимания по интереси. Бонус носят също получените награди, доброто взаимодействие със социалните партньори.

От държавния бюджет общините в областта получават и финансиране за обхванатите в задължителното предучилищно образование деца, навършили 4-годишна възраст, както и за възстановяване на транспортни разходи или на разходи за наем на жилища на педагогически специалисти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button