Хасково

Фирми подадоха първите годишни декларации в Хасково

НАП - ХасковоДве фирми, задължени по Закона за корпоративното подоходно облагане, подадоха първите годишни данъчни декларации в Офиса на НАП в Хасково. С тях на практика стартира новата данъчна кампания по деклариране на доходите, получени през миналата година от физически лица и на печалбата на фирмите.

31 март е отново крайният срок за обявяване на финансовия резултат от юридическите лица и съответно внасянето на корпоративния данък. 2 май пък е последен ден за деклариране на доходите от едноличните търговци и гражданите, които през 2010-та са получавали възнаграждения, различни от тези по трудови правоотношения. Също до 2 май се внася и данъка, ако има дължим такъв.

Декларации отново ще се подават освен на място в Офиса на пл.“Свобода“ №2 в Хасково, така и по пощата като писмо с обратна разписка, в пощенски клонове на гише и по интернет с електронен подпис.

Важна промяна в тазгодишната данъчна кампания е, че земеделските производители, които са регистрирани като такива, вече дължат данъци върху доходите си. Досега те само декларираха приходи от земеделска продукция, но не плащаха плосък данък. От 2011-та обаче, парите, които са спечелили през предходната година, най-напред ще се намалят с 60% нормативно признати разходи, а остатъка ще се облага с 10 на сто плосък налог.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button