Хасково

Общините чакат още домови книги, срокът изтече

Блокове680 домови книги са регистрирали домоуправителите в община Хасково до края на изминалата година, съобщи за Haskovo.info пресаташето на общината Бояна Тодорова. По думите й това е много малко, като се има предвид броя на населението в Хасково. Все още обаче няма решение ще има ли санкции и какви ще са те за тези, които все още не са регистрирали книгата на живеещите в един вход в общината, уточни Тодорова. 

В Димитровград до този момент има регистрирани 720 домови книги от очакваните 870, съобщиха от общинска администрация. Оттам бяха категорични, че засега няма да налагат глоби.

В Свиленград вече са подадени 120 заявления за регистрация на етажна собственост от очакваните 163. От администрацията допълниха, че санкции на нарушителите ще се налагат по Закона за управление на етажната собственост.

Haskovo.info припомня, че срокът за регистрация на домовите книги бе удължаван два пъти през миналата година. Собствениците или обитателите в сграда или отделен вход в режим на етажна собственост, които не са изпълни това задължение, ще бъдат наказвани по закон с глоба от 20 до 100 лв., когато са физически лица, или с имуществена санкция от 150 до 350 лв., когато са юридически лица.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button