Хасково

Доставиха 4 120 тона пясък и 2 415 тона сол за републиканските пътища в Хасковско

4 120 тона пясък, 2 145 тона сол и 14 т. CaCl са вече осигурени за републиканските пътища в Хасковска област, съобщават от областната администрация, където днес се е провела работна среща във връзка със зимния сезон.

За обработката на пътищата ще са необходими общо 12 530 тона пясък, 5 100 т. сол и 22 т. CaCl. За автомагистрала „Марица“ са нужни 1 000 т. сол и 100 т. CaCl, като 60% от количеството е осигурено към момента. Фирмите ежедневно продължават да доставят инертни материали по определените депа.

Среща

 

От Областно пътно управление са информирали, че имат сключен договор с фирма АБ АД за поддържането на 1 011 км републикански пътища, както и 113.530 км от магистрала „Марица“. Има план, по който това да става, както и координация между службите.

Просрочените задължения от миналата година към пътноподдържащата фирма са разплатени и са осигурени необходимите средства за зимен сезон 2021-2022 г.

Пътното има и подписани споразумителни протоколи със 7 общини за съвместно финансиране на републиканските пътища в чертите на градовете за 2022 г.

От общините уточниха, че е създадена организация за работа при тежки и усложнени зимни условия. Те разполагат с финансов ресурс и са осигурени необходимите материали. Сключени са договори със снегопочистващи фирми.

От общините Харманли, Симеоновград и Димитровград са се оплакали от ВиК, защото дружеството не възстановявало пътните настилки след отстраняването на авариите. В Димитровград проблемът бил и след газифицирането на абонати.

Областният управител Минко Ангелов е разговарял с управителя на ВиК – Хасково Божидар Желязков, който се е ангажирал дружеството да възстановява настилките след авариите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button