Регион

Бойко открива пречиствателна станция в Димитровград

Бойко Борисов и Росен ПлевнелиевПремиерът Бойко Борисов ще открие идната седмица новоизградената пречиствателна станция за отпадни води в Димитровград. По време на визитата си на 11 януари той ще бъде придружаван от министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев

Програмата на премиера все още не е уточнена – съобщиха от община Димитровград. Откриването на пречиствателната станция, която се намира в източната индустриална зона, е насрочено за 12.30 часа във вторник.
Новото екосъоръжение е част от проекта „Изграждане на  пречиствателни станции за отпадъчни води в басейна на река Марица – Стара Загора и Димитровград”.

Стойността на договора по него надхвърля 8.5 милиона евро. Това е един от най-големите проекти, реализиран на територията на България със средства на Европейския съюз.

Очаква се пречиствателната станция край Димитровград да предотврати замърсяването както на речните, така и на подпочвените води и да подобри тяхното качество.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
бесепар
бесепар
06.01.2011 15:41 15:41

абе този бойко надмина и бай тодор само ленти реже –работата на премиера не е това но откъде да знае човека в пожарния факултет не е имало такъв предмет

не може
не може
07.01.2011 11:15 11:15

За съжаление само това е научил от тато. Все пак трябва да си умен за да разбереш и усвоиш повече. За сметка на това подчинените му са много запознати с всички игри на живота най-вече с чистки на неподходящите, за да могат да си правят тяхното. За народа нищо. Здравей емиграция, чао България.

Back to top button