Хасково

Забраниха Хайван пазара и пашата заради шапа

Хайван пазарХайван пазарът в Хасково временно ще преустанови работа, решиха днес членовете на Областната епизоотична комисия, съобщи за Haskovo.info губернаторът Румен Данев. Освен това се забранява лова в общините Тополовград и Свиленград, както и пашата на 500 метра от границата с Турция.

Служителите на Регионалната ветеринарномедицинска служба са поели ангажимент да информират стопаните, които от своя страна трябва да проявят разбиране и да следят изкъсо животните си.

Забраната ще бъде регламентирана още днес със заповед на областния управител.

Haskovo.info припомня, че вчера в граничните области Бургас, Хасково и Ямбол бе въведен ограничителен режим на движение на животните. Причината е случай на шап при отстреляно диво прасе на 30 декември в района на Малко Търново, за което се предполага, че е дошло от Турция.

Тук можете да прочетете пълния текст на заповедта.

Вижте как животновъдите посрещнаха новината за евентуалната опасност във видео репортажа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Кап Петко Войвода
Кап Петко Войвода
06.01.2011 19:50 19:50

Така нареченият Хайван пазар е сборище на амуджи и цигани, това не е пазар за животни а място все едно се намирам в анадола , кюфтета, ке*абчета и наденички от кучешка кайма в изобилие има –пълна селяния .

Иван
Иван
06.01.2011 21:17 21:17

А ти как мислиш че си ядеш всеки ден някакви от чисто месо кайми ли най-много да ядеш и ти наденички от кучешка кайма или е от свински крака.И защо му викат Хайван пазар а не Животински пазар.Просто казано недей критикува местата а се виж ти къде живееш и какво ядеш.

Кап Петко Войвода
Кап Петко Войвода
06.01.2011 22:05 22:05

Иван ли си Ибрям ли си не те знам , но нито знаеш аз къде живея нито какво ям , така че ходи при м**афите да те черпят овча чорба и да си вземеш Вазелин –ще ти е нужен .

OSMAN
OSMAN
07.01.2011 15:41 15:41

С МАЛКО ЛИ ВАЗЕЛИН МАЗАХА АМУДЖИТЕ

Back to top button