Хасково

20 сигнала за месец на „зеления“ телефон на РИОСВ – Хасково

20 сигнала са приети през ноември на „зеления“ телефон на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Хасково.

9 от тях са за черен прах и пепел, задушлив пушек и силна неприятна миризма в Димитровград. За някои от тях е посочен като източник ТЕЦ „Марица 3“, като за основателните сигнали са издадени предписания.

Сред останалите сигнали са за нерегламентиран добив на инернтни материали от река Върбица, отпадъци на паркинга преди село Клокотница и изхвърлени отпадъци от моста по пътя за Тополовград. Сигналът от Клокотница е неоснователен, а останалите два са изпратени по компетентност до Басейнова дирекция и община Тополовград.

Както Haskovo.info писа, две предписания бяха дадени на община Симеоновград заради нерегламентирано депониране на отпадъци на старото сметище.

Има неоснователен сигнал за миризма на изгорели кабели на улица „Розова долина“ в Хасково, както и за мазни петна в река Марица от изтекла нафта от аварирал камион, който е изпратен до Басейнова дирекция.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
КОЙ
КОЙ
06.12.2021 8:46 8:46

Пак не е ясно кой е писал статията. А ако бяхте изипсали и телефона щеше ли да ви падне нещо ?
ескома са жалки ама и вие не им давате зор

Back to top button