Хасково

Родители спират децата си от детска градина заради хепатита

ДецаВ 6 детски градини в Хасково има смесени групи, заради намалена посещаемост от началото на седмицата. Най-голям спад има в 10-та детска градина и в Градината по изкуствата, където децата са останали наполовина, съобщиха за Haskovo.info от общината. Като цяло в Хасково 2/3 от малчуганите в забавачките са налице. В 6 от градините има групи, където броят е паднал под 12, затова там има смесени групи. Това са градините с номера 2, 3, 5, 10, 15 и 17. По принцип в този период на годината по-малък брой деца посещават градините, не е изключено обаче причината да е страха на родителите от хепатит, коментираха от общината. 

И в детските градини, и в учебните заведения дезинфекцията е засилена след предписания на РИОКОЗ.

208 е общият брой на болните от хепатит до сега, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Делчо Янев. 12 са новите случаи от вчера, като 5 от болните са от Хасково, 4- от Димитровград и по един от Харманли, Стамболово и Симеоновград.

117 са лежащо болните в Многопрофилната болница за активно лечение. Вчера са изписани 3-ма пациенти. Според РИОКОЗ цифрата на новите случаи през последните дни се запазва една и съща. Лекарите се надяват това да означава, че постепенно хепатитната вълна ще започне да затихва.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
135
135
07.01.2011 12:29 12:29

Обявавайте епидемия! Не ви ли е срам! Оставихте децата да се заразяват едно от друго!
Вижте колко са в училищата! Децата не винаги умеят да се пазят- и малките, и по-големиште ученици.
Не си заравяйте главата в пясъка, доктори от РИОКОЗ!
Хипократова клетва сте полагали!
Пиша по всички страници, защото съм бясна от това безволие и безсилие! Притеснявам се за детето си, а не искам да иззпуска учебен материал!

ismail
ismail
07.01.2011 14:42 14:42

bjldfefdhkjh

Back to top button