Регион

Труп на коза изправи на нокти граничното село Капитан Андреево

Ветеринарите направиха оглед на трупаТруп на коза изправи на нокти хората в село Капитан Андреево. Мъртвото животно е било изхвърлено на метри от последните къщи, а жителите на граничното селище решили, че козата е умряла от шап.

По сигнал на Haskovo.info в селото спешно пристигна екип на регионалната ветеринарна служба, който направи оглед на трупа. Лекарите успокоиха, че няма признаци козата да е била заразена с шап, но взеха проби, които ще бъдат изследвани. Резултатите от тях ще станат ясни до седмица. Трупът на козата ще бъде унищожен.

Трупът на козатаСлед справка с номера на ушната марка на животното бе установено, че то се води на възрастен жител на селото. Той обаче обясни, че продал козата още, когато била яре. Истинският собственик бе издирен. Това е Спас Кушлев, който ще бъде глобен от санитарните власти.

Масова практика по селата е труповете на умрелите животни да се изхвърлят на нерегламентирани сметища или да се заравят в земята. И двете са забранени. Съгласно разпоредбите при смъртен случай трябва да бъде уведомен ветеринарен лекар, а трупът да бъде предаден за унищожаване в екарисаж.

Още за историята вижте във видео репортажа.

 

Трупът ще бъде унищожен

Трупът ще бъде унищожен
 

Мястото бе дезинфекцирано

Мястото бе дезинфекцирано
 

Възрастното семейство продало козата още преди години

Възрастното семейство продало козата още преди години
 

Началникът на РВМС обясни на собственика какво се прави при смърт на животно

Началникът на РВМС обясни на собственика какво се прави при смърт на животно

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button